UGT-MCA-Pais Valencià

C/Arquitecto Mora, 7. Valencia
llámanos. 963 884 110 acceso afiliados
noticias
  1. Portada >
  2. Últimas noticias >
  3. MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2015, JO DONA, JO SINDICALISTA, ARA MÉS QUE MAI
volver a listado

Últimas noticias rss noticias

Actualidad de FICA-UGT País Valencià

03 Marzo 2015

MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2015, JO DONA, JO SINDICALISTA, ARA MÉS QUE MAI

Des de la UGT-PV i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores seguim reivindicant que cal aplicar les polítiques d'igualtat cada dia. La democràcia només pot avançar si la igualtat forma part de la nostra vida quotidiana.

També seguim dient NO a la reforma laboral, una reforma que està vulnerant especialment els drets de les dones treballadores. A més a més exigim restablir la negociació col·lectiva i els plans d'igualtat com a instruments claus que permeten introduir la igualtat de gènere a l'àmbit laboral.

Després de tants anys d’austericidi per part del Govern del PP, en l'actualitat ens trobem un panorama desolador que afecta tota la societat; però sobretot a les dones. Dones soles, dones majors, dones amb discapacitat, dones mares solteres, dones cap de família, entre unes altres.

Des de la UGT-PV, seguim manifestant el nostre rebuig al contracte a temps parcial que permet fer hores extraordinàries, a la distribució irregular del 10 per cent de la jornada de treball anual per part de l'empresari, als límits imposats en l'exercici de la reducció de jornada per guarda legal, a l'ampliació dels horaris als empleats i empleades públics, a la liberalització dels horaris comercials, a la suspensió de l'ampliació a 4 setmanes del permís de paternitat, etc. Es tracta de mesures que dificulta encara més la conciliació de la vida laboral, personal i familiar, i té efectes perversos en la protecció social de les dones (prestacions de desocupació, pensions de jubilació...), la qual cosa no solament suposa un enduriment en les condicions laborals i socials, sinó que també va a suposar una expulsió
massiva de dones del mercat de treball, ja que suposa un colp fulminant a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar per no poder compatibilitzar treball retribuït i atencions familiars.

Des de la UGT-PV considerem que aquest 8 de març, any d'eleccions, tenim més raons que mai per a seguir demanant justícia social, igualtat, llibertat i el respecte en general de tots els drets fonamentals. I sobretot, inversió en polítiques d'ocupació, socials i d'igualtat. Som ciutadania de ple dret encara que sembla que això se li oblida al Govern de la Generalitat i de l’Estat.

És per això que demanen alt i clar, UN COMPROMÍS REAL I EFECTIU AMB TOTES LES DONES I HOMES, AMB TOTES LES VALENCIANES I ELS VALENCIANS. JA N’HI HA PROU DE RETALLADES, JA N'HI HA PROU D’AUSTERICIDI, JA N'HI HA PROU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

desarrollado por v.g.comunicación